Ericksoni nyelvi hipnózis - Asylum, a lélek-fogadó


Ericksoni Hipnózis

Ki volt Erickson? Mi az az ericksoni kommunikáció?

Dr. Milton H. Erickson a XX. század leghíresebb hipnoterapeutája volt, aki emberek ezreinek segített új alapokra helyezni életét, viselkedését, gyógyulását. Súlyos betegségéből gyógyulva először saját életében figyelte meg, hogyan képes közvetlenül szót érteni a tudattalannal. Később orvosként és gyógyítóként egyre többet alkalmazta a saját maga által fejlesztett hipnoterápiás módszert.

 Erickson a varázslatot teremtette meg a kommunikációban

Módszerének alapja az a tapasztalás, hogy mindenkiben vannak aktiválható erőforrások.
A tudatalatti megnyitása lehetővé teszi, hogy a személy azt tegye, ami nem ellenkezik önmagával, és segít, hogy az általa vágyott változáson keresztül menjen.

A hipnoterapeuta összhangot és bizalmat alakít ki, biztosítja a személy bizalmát, kényelmét.  Az Ericksoni hipnózisban a transzállapot előtt a hipnoterapeuta megbeszéli a klienssel, hogy milyen cél elérésén kíván dolgozni. Majd instrukciókat ad, amelyek a viselkedés megváltozását eredményezik. Olyan viselkedéseket mutat be, amelyek különbözőek, de következetesek is, hogy a kívánt eredmény felé haladhassanak.

Majd hipnotikus kommunikációba kezdenek, ami elvezet a kliens transzállapotához.

Az Ericksoni hipnózis természetes úton, természetes közegben alkalmazható, az életszerű helyzetek és megoldások a személy életét, és jellemvonásait tükrözik.

Gyengéd és nagyon hatékony módszer a klienst zavaró viselkedés megváltoztatására.

Pl. kommunikációs nehézségek, önértékelési zavarok, függőségek stb.

Amíg a fentieket olvastad, talán épp azon gondolkodsz, hogy neked hogyan válik be ez a kellemes és mulatságos módszer. Akár ki is próbálhatod, itt a lehetőség.

Szeretettel várlak :)

 

comments
loader
dec.
21

2018.12.21 17:00 - 2018.12.21 18:00

Kedves Látogatóm,
szellemi utadon időről - időre melléd szegődöm, és néhány aktuális infóval segítelek.